Følgebrev til foreninger

Claus Møller
18. november 2020 kl. 09:58

Kære alle foreninger i Gladsaxe Kommune

I lyset af, at vi i øjeblikket oplever en meget stor smittespredning i vestegnskommunerne, har Regeringen nedsat ”Taskforce Vestegnen”, som bl.a. skal se på yderligere tiltag og restriktioner, fx for foreningslivet. Samtidig oplever vi, at vores børn og unge, som holdes adskilt i skoletiden, bliver smittet i foreningslivet og herefter smitter deres klassekammerater i skolerne. Derfor sender vores borgmester Trine Græse denne appel til alle jer i foreningerne i håb om, at vi sammen kan få inddæmmet smitten mest muligt og derved sikre, at foreningerne ikke bliver lukket ned, som det skete i foråret.

For at bakke indsatsen op i foreningerne sender Trine Græse denne hilsen til Gladsaxes borgere, herunder medlemmer og forældre til medlemmer af foreningslivet.

Du kan se videohilsenen fra Trine Græse her. (https://dreambroker.com/channel/70qn3r3p/xdsizcvx)

Vi håber, at denne video og budskaberne i den, kan hjælpe til at vi alle gør en fælles indsats for at få smittetallet ned i Gladsaxe, så vi fortsat kan leve et liv med så få restriktioner som muligt.

Tak for jeres store indsats.

Thomas Berlin Hovmand

Børne- og Kulturdirektøren
Gladsaxe Kommune
Rådhus Alle 7, 2860 Søborg
Mail: bkf@gladsaxe.dk

PS: Læs fakta om smittede og nære kontakter herunder.

Fakta om smittede og nære kontakter i foreningslivet

Vi har derfor brug for jeres hjælp til at holde jeres medlemmer hjemme, når de eller I får besked om, at de har været i nær kontakt med en smittet i familien, blandt venner, i fritidslivet eller i andre sammenhænge.

Der er mange spørgsmål og dilemmaer i forhold til korrekt håndtering af smittede og nære kontakter. Derfor er det vigtigt, at I som forening er meget tydelige i forhold til retningslinjerne, når I har fået melding om smittede eller personer, der har været i nær kontakt med smittede med coronavirus.

Hvis et medlem bliver smittet eller har været i nær kontakt med en smittet

• Så må personen ikke deltage i foreningsaktiviteter eller gå i skole
  • Personen skal blive hjemme fra foreningens aktiviteter indtil hans eller hendes første test er negativ
  • I skal hjælpe med at identificere og kontakte andre, der kan have været i nær kontakt med den smittede og derfor skal være hjemme i isolation. Se forslag til brev på sidste side til medlemmer, hvis I får smitte indenfor i foreningen.

Hvad er nær kontakt med en smittet?

• Du bor sammen med en smittet person
  • Du har været tæt på en smittet person i perioden fra 48 timer før personens symptomer startede og indtil 48 timer efter, at personens symptomer er ophørt.
  • Du har været tæt ”ansigt til ansigt” kontakt, hvis du har være inden for 1 meters afstand af personen i mere end 15 minutter.
  • Du har fået at vide fra skole, arbejdsplads, eller andre, at du har været i nær kontakt med en smittet. Fx en person, du har krammet eller på anden måde været i direkte fysisk kontakt med. Læs om at være ”nær kontakt” i Sundhedsstyrelsens pjece her: https://www.sst.dk/da/udgivelser/2020/til-dig-der-er-naer-kontakt-til-person-med-ny-coronavirus

Du skal testes to gange, hvis du har været i nær kontakt til en smittet

• Når du har været i tæt kontakt til en smittet, skal du blive hjemme og først få taget testen på 4. dagen efter kontakten. Er den testen negativ, må du vende tilbage , men du skal stadig havde taget en test på 6. dagen. Er den også negativ, så skal du ikke testes igen. Er testen positiv på 4. dagen, skal du blive hjemme til 48 timer efter dine symptomer er ophørt eller hvis man er symptomfri til 7 dage efter testen.

Du kan bestille tid til test på www.coronaprover.dk.

Selvisolation

• Det er meget vigtigt at jeres medlem, der kan have været udsat for COVID-19 smitte, isolerer sig derhjemme. Det betyder, at man skal blive hjemme og undgå nær kontakt til resten af familien, blive på eget værelse hvis muligt, og hvis det ikke er muligt, skal der tørres af på de steder, hvor den smittede har rørt, babyservietter kan bruges eller vand og sæbe – ikke håndsprit, da der kan være stoffer i, som ødelægger overflader. Aftørring gælder også ved hvert toiletbesøg.
  • Selvisolation betyder også, at man ikke må komme ud og lege med venner.

Bestyrelsen i Bagsværd Boldklub